Continental bulldog

Kraftfull, aktiv och vänlig kompis

Fakta

Rasgrupp
Grupp 2, Schnauzer och pinscher, molosser och bergshundar samt sennenhundar
Ursprungsland/hemland
Schweiz
Hundtyp
Sällskapshund

Egenskaper

Aktivitet
Lite större
Pälsvård
Lite
Storlek
Medel

Allmänt

Continental bulldog är en sällskapshund. Rasen är positiv och vänlig. Hundar av rasen brukar vara lättlärda och enkla att träna så länge de själva vill. Den trivs hos en aktiv familj där den får hänga med på aktiviteter. Rasen är fortfarande ovanlig i Sverige.

Om du funderar på continental bulldog:

  • Fundera på om rasen har de egenskaper som du söker hos en hund. Då är sannolikheten störst att ni båda kommer att trivas med livet tillsammans.
  • Välj en uppfödare du känner förtroende för. Du kan ha stor nytta av uppfödarens kunskap och engagemang genom hela hundens liv

Köpa hund?

Hitta drömhunden som passar just dig och ditt liv. Kärlek, trygghet och kunskap på ett och samma ställe. Börja din resa med ett besök på Köpahund, där hittar du tusentals annonser och uppfödare.

Till Köpahund

Klubbar

Mer information

Storlek och utseende

Continental bulldog är en medelstor hund av molossoid bulldoggtyp. Den är atletiskt byggd, aktiv och kraftfull. Vikten är mellan 20 och 30 kg. Mankhöjden för hanar är 42-50 cm och för tikar 40-48 cm. Pälsen är kort, tät och slät. Pälsfärgen är enfärgad eller brindle, med eller utan vita tecken. Svart mask förekommer. Nosen ska vara svart.

Skötsel

Pälsen är kort och lättskött.

Egenskaper och mentalitet

Rasen är uppmärksam, självsäker och vänlig, varken aggressiv eller blyg.

Hälsa

Antalet registrerade individer i Sverige är få och man kan därför inte med säkerhet bedöma rasens hälsotillstånd.

Rasen finns med i Breed Specific Instructions, BSI, där man uppmärksammar andning och ögonkantsproblem.

Historik

Rasen erkändes av den internationella kennelunionen, FCI, år 2022. Continental bulldog är en ung hundras som har sitt ursprung i korsningar mellan raserna engelsk bulldog och old english bulldog. Rasens hemland är Schweiz.

För uppfödare

Om du vill använda din hund till avel och/eller föda upp en kull, finns det saker du måste tänka på och planera före parning. För varje hundras finns det regler och rekommendationer, ibland är dessa unika för just denna hundras. Det är viktigt att du känner till vad som gäller. 

Läs vad som gäller och det redan innan parning

registreringsreglerna kan du läsa vad som gäller för just denna hundras för att kunna registrera valpar i SKKs register samt annan viktig information, ex våra grundregler.

I övrigt rekommenderar vi att du läser dokumenten som finns för hundrasen; rasspecifika avelstrategier, RAS, och övrig information som du hittar på denna sida.  

Värt att tänka på är att regelverken och rekommendationer uppdateras regelbundet, så håll dig uppdaterad inför varje parning.

Vanliga frågor och svar

Frågor om avel och uppfödning

Frågor om registrering

Kontakta oss vid frågor om uppfödning

Telefon: 08-795 33 55
E-post:
uppfodarservice@skk.se

Telefontid: vardagar 13–15