Maskotnålsmottagare

Alla Maskotnålar är numrerade. För de första tio Maskotnålsmottagarna finns inget årtal att finna när respektive nål utdelades men här är hela listan och en kort information om vilka mottagarna är/var

Maskotnål nummer 1 till 69

  1. Anders (Jansson) Barnå, Täby. Anders var aktiv i dåvarande Hundungdomsdistriktet Storstockholm och blev vald till förbundsordförande i UR 1990.
  2. Helena Nilsson, Stockholm. Helena var ledamot i UR under många år och hade posten som vice ordförande under de flesta av dem. Helena arbetade mycket hårt för att det dubbla medlemskapet skulle införas och var också en av personerna bakom den framgångsrika kampanjen ”En hund mot knarket”.
  3. Björn Bjuggren, Stockholm. Björn arbetade som förbundssekreterare hos Sveriges Hundungdom under 80-talet. Därefter började han som generalsekreterare i SBK och där hade Sveriges Hundungdom en varm vän och tillskyndare under den tid jobbade inom SBK.
  4. Erik Vallström, Småland. ”Farbror Erik” i Småland Ölands Kennelklubb var vår allra bästa vän. Erik satt med i SKK:s Centralstyrelse och hade där ansvar för ungdomsfrågor. Erik missade aldrig ett UR-möte och ledarutbildning låg honom mycket varmt om hjärtat.
  5. Hans Tvetmark, Stockholm. Satt med i SBK:s Förbundsstyrelse och var mycket engagerad i ungdomsfrågor och speciellt ungdomars rätt till att få tävla i bruks och lydnad.
  6. Minna (Immonen) Hjelmqvist, Göteborg. Minna var under sin Hundungdomstid speciellt engagerad i agility och var även en av våra första agilityinstruktörer. Minna är alltjämt engagerad i Göteborgs Hundungdom ”bakom kulisserna” och var bland annat med och hjälpte till under U-SM 2008.
  7. Yvonne Kekkonen, Huddinge. Yvonne arbetade i lokalklubben Huddinge Hundungdom och blev vår första utbildade agilitydomare! Yvonne satt också med i dåvarande Agilitykommittén under flera år.
  8. Martin Rönnow, Stockholm. Martin arbetade i (dåvarande) Storstockholms distriktet och blev sedan invald i Ungdomsrådet. I UR var det framför allt informations och PR frågor som Martin engagerade sig i.
  9. Anders Wikberg, Norrtälje. Anders blev Sveriges Hundungdoms kontaktperson under kampanjen ”En hund mot knarket”. Kampanjen där Hundungdomar samlade in pengar till narkotikahundar åt tullen lyckades så väl att man kunde skänka tullen två utbildade hundar! Anders hjälpte också till att ha uppvisningar med duktiga narkotikasökhundar på HUNDXX under många år.
  10. Carola (Norström) Nilsson, Bureå. Carola satt med i Ungdomsrådet och i Övre Norrlands distrikt under 80- och 90-talet. När Hundungdomstiden var över blev Carola snabbt invald i SBK:s Övre Norrlandsdistrikt och blev sedermera ordförande. Hennes kamp för att ungdomarna skulle få ta plats i på klubbar och distrikt fanns med hela tiden.
  11. K G Fredricson, Skåne 1989. Under en lång period var K G ordförande för Svenska Kennelklubben. Han höll Hundungdoms fana mycket högt och var en verklig vän till ungdomsorganisationen under alla sina aktiva år. K G var med och stred för att Ungdomsmedlemskapet skulle kunna bli verklighet, utan hans stöd skulle inte Ungdomsmedlemskapet blivit verkligehet.
  12. Bo Jonsson, Stockholm 1989. Bo Jonsson ”lydnadsprovens” pappa stred alltid under sina år i SBK och SKK för att Sveriges Hundungdom skulle få bästa tänkbara förutsättningar för att utvecklas och växa.
  13. Göran Popping, Stockholm 1990. Göran jobbade mycket och länge för Storstockholms distrikt och för Skarpnäcks Hundungdom. Göran hjälpte också till som funktionär på Hundungdoms arrangemang under HUNDXX.
  14. Ninnie Lindvall, Borlänge 1990. Ninnie var tidigt ute att bli agilityinstruktör och domare. Hon satt både i Ungdomsrådet och i Agilitykommittén och höll (och håller) flertalet Agilityinstruktörsutbildningar.
  15. Martin Jägervall, Tävelsås 1991. Satt som ordförande i Sveriges Hundungdom på 80-talet.
  16. Agneta Hjelm, Frösön 1991. Agneta var mycket aktiv i Mellannorrlands distriktet och det var framför allt att sprida den nya sporten agility till klubbarna norr om dalälven som var hennes mål. Agneta utbildade sig till både domare och instruktör i agility och satt också med i Agilitykommittén.
  17. Ella-Cari Enqvist, Almunge 1992. Ella-Cari och hennes kamrater i Uppsala var tidigt ute med att ha kurser i agility. Ella-Cari satt med i Agilitykommittén och var också mycket engagerad som funktionär under våra första SM-finaler i agility.
  18. Anna Hilding, Gävle 1993. Agilitytjej från Gävle som blev både instruktör och domare, satt med i Agilitykommittén. Sin mest minnesvärda insats inom Sveriges Hundungdom var nog U-SM i Gävle 1992, som var välarrangerat in i minsta detalj.
  19. Karin Blom, Enköping 1993. ”Blomman” blev tidigt aktiv i Skarpnäcks Hundungdom som ledare och instruktör. Tävlade framgångsrikt i bruks och lydnad, men det som Blomman framför allt stred för var att snickra ihop en bra Ungdomsinstruktörsutbildning. Det lyckades hon med! Blomman satt länge med i Utbildningskommittén och senare även i Ungdomsrådet och var under flera år Rikslägerledare.
  20. Annika Hedsten, Svängsta 1994. Annika och ”hennes” Karlshamns Hundungdom har under decennier varit aktiva, engagerade och framgångsrika. Annikas engagemang för hundungdomar har även räckt till för arbete i Skåne-Blekinge distriktet.
  21. Mikael Andersson, Svängsta 1994. Mikael var tidigt inne på agilitybanorna och tävlade framgångsrikt. Blev instruktör och domare. Mikael har (och är) fortfarande varmt engagerad i Skåne-Blekinge distriktet.
  22. Lars Rönnqvist, Krylbo 1995. Lars och hans puli var alltid lika trevliga (och roliga) att titta på under agilitytävlingar. Lars arbetade hårt för klubben Avesta Hundungdom och han var även Rikslägerledare. Tack vare Lars kunde Gävle-Dala distriktet hålla ett lyckat Ungdoms SM i Avesta.
  23. Karin Larsson, Stockhom 1995. Karins engagemang gällde framför allt Sveriges Hundungdoms utbildningsverksamhet där hon på många olika sätt arbetade med ledare- och instruktörsutbildningar.
  24. André Sinclair-Ahlberg, Klippan 1996. En kille som hade hejdlöst med energi och dessutom karisma och driv. André (med hjälp av sin stora familj) startade Söderåsens Hundungdom som snabbt blev en stor och aktiv klubb. André tävlade i agility och satt med i Agilitykommittén och även i Ungdomsrådet. André hjälpte också till att arrangera våra aktiviteter på HUNDXX under några år.
  25. Ulla Norrman, Åsele 1997. Ulla har under decennier kämpat för att Åseles hundintresserade ungdomar ska ha en egen klubb. Men inte nog med det, Ulla såg även till att Ungdoms SM arrangerades i Åsele. Ett mycket lyckat U-SM med många anmälningar.
  26. Petra Stenkula, Genarp 1998. Petra var länge mycket aktiv i Skåne-Blekinge distriktet och satt även med i centrala Utbildningskommittén under en period.
  27. Christine (Johansson) Strandh, Farsta 1998. Christine började (och fortsatte!) sin Hundungdomstid i Huddinge Hundungdom. Satt även med i Ungdomsrådet under några år och arbetade då gärna med instruktörs- och handledarutbildningar.
  28. Peter Holmberg, Tyringe 2000. En Skåne-påg som verkade på lokalklubben i Skåne under många år.
  29. Lina Folkesson, Vänersborg 2000. Lina var först aktiv på lokalklubben Väsby Hundungdom, kom därefter med i Ungdomsrådet och arbetade mycket aktivt med bland annat ”Lyftet”, ett projekt som skulle aktivera våra medlemmar och klubbarna.
  30. Karin Brolin, Stockholm 2001. Karin var aktiv både på lokal- och distriktsnivå. Många har utbildats till Ungdomsinstruktörer genom Karins försorg.
  31. Malin Tangfelt, Bollnäs 2001. Malin var tidigt framgångsrik tävlande i agility och dessutom mycket aktiv på lokalklubben Mälarö Hundungdom. Malin arbetade även under ett par år på Sveriges Hundungdoms kansli innan hon flyttade till Bollnäs där engagemanget för den lokala klubben fortsatte.
  32. Inger Svedin, Skokloster 2002. Inger har sin bakgrund i SBK och genom olika förtroendeuppdrag för både Brukshundklubben och SKK var hon engagerad i ungdomsfrågor på olika sätt.
  33. Malin Tillgren, Kristianstad 2002. Malin var under flera år en uppskattad ledare på vårt Riksläger, där hon tog lika väl hand om ungdomarna som deras hundar.
  34. Lena C Carlsson, Härnösand 2003. Lena var en pionjär i Mellannorrland; tidigt intresserad av agility och hon brann för att ungdomar och hundar (av alla slag) skulle få ta plats på klubbar och på tävlingar. Lena satt i Ungdomsrådet under flera år.
  35. Anette Wallén, Huddinge 2003. Anette jobbade hårt i många år på lokalklubben i Huddinge. En ”riktig” hundungdomstjej som var engagerad i de flesta hundsporter och centrala arrangemang. Var under flera år en uppskattad Rikslägerchef. Satt med i Ungdomsrådet under en period.
  36. Ola Folkesson, Lund 2004. Ola kom in i Ungdomsrådet och blev senare även vald till ordförande. Arbetade mycket med att utöka Ungdomsmedlemskapet så att det skulle gälla upp till och med 25 år.
  37. Johan Eriksson, Falkenberg 2004. Johan blev snabbt en profil inom agilitysporten, som han tävlade mycket framgångsrikt i. Han arbetade aktivt för Falkenbergs Hundungdom och även för Västra distriktet, bland annat genom att arrangera U-SM. Satt med i Ungdomsrådet under några år och blev 1997 anställd som förbundssekreterare, vilket han jobbade som fram till 2002.
  38. Maria Ivarsson, Uppsala 2005. Maria började sin bana i Uppsala Hundungdom, blev aktiv i Östra Svealands distriktet, var U-SM general i Uppsala och Rikslägerchef under flera år. Satt med i Ungdomsrådet både som ledamot och som ordförande.
  39. Jeanette Borgh, Göteborg 2006. Aktiv i Göteborgs Hundungdom på många olika sätt under många år.
  40. Pernilla Owe, Bro 2006. Pernilla blev medlem i Uppsala Hundungdom tidigt och var sedan aktiv i (dåvarande) Upplands distriktet under en lång tid.
  41. Lars Carlborg, Hofors 2007. Lars och ”hans” Brukshundklubb i Hofors tog initiativet att hjälpa till att anordna Ungdoms SM (i bruks enbart), när vi inte hade någon arrangör. Lars var även mycket behjälplig under några år på våra lydnadsprov under HUNDXX.
  42. Bengt Hellman, Östra Ljungby 2009. Bengt rekryterades till Ungdomsrådet från Skåne-Blekinge distriktet där han även var mycket aktiv i Rönne Hundungdom. Satt som ordförande för UR under några år.
  43. Mija Jansson, Solna 2009. Mijas engagemang och hårda arbete för att lokala Hundungdomsklubben, Stockholms Hundungdom, skulle växa och bli en riktigt bra klubb med bredd och höjd har fortsatt under många år. Aktiv agilitytävlande, instruktör och domare. Satt med i Ungdomsrådet under några år.
  44. Sophie Hedberg, Gävle 2010. Sophie har varit en eldsjäl på många olika sätt och plan inom vår organisation. Från att ha varit mycket aktiv i Gävle Hundungdom och senare även i distriktet Gävle-Dala satt Sophie under flera år i UR. Där var det framför allt sporten junior handling som fick ta del av Sophies entusiasm. Genom sitt arbete i kommittéer och arbetsgrupper inom både SHU och SKK startade hon Top Junior Handler (numera Agria Junior Handling Cup). Mycket av jobbet var att höja både sportens status och de tävlandes, och det har hon verkligen lyckats med.
  45. Jane Rätsep Hedberg, Gävle 2010. Jane kom i kontakt med Hundungdom som mamma till två aktiva Hundungdomar. Sedan många år har hon stöttat lokalklubben Gävle Hundungdom och enskilda medlemmar på ett alldeles strålande sätt: dels genom att outtröttligt hjälpa till vid tävlingar och aktiviteter men också att alltid se till att ge Hundungdomarna PR och låta mediernas strålkastare riktas mot ungdomsverksamheten.
  46. Hanna Carlsson, Göteborg 2011. En riktig eldsjäl som under många år verkat i sin lokalklubb men också på central nivå i Ungdomsrådet samt i vår Agilitykommitté. Hannas entusiasm och glada humör har – och är fortsatt – en stor tillgång för Sveriges Hundungdom på olika sätt.
  47. Janna Nordin, Stockholm 2011. Janna är tjejen som med stort engagemang funnits med på både lokal-, distrikts- och central nivå. Hon brinner för många olika hundsporter och tävlat framgångsrikt i freestyle, agility och lydnad. Men det som är drivkraften är att alla ska kunna vara med i gemenskapen och hitta sin plats. Janna satt under flera år med i Ungdomsrådet.
  48. Cindy Pettersson, Svenska Kennelklubben och Handlingkommittén 2012. Redan på 80-talet engagerade sig Cindy för att höja statusen för ungdomar som ville tävla i junior handling. Som exteriördomare har hon lagt ner mycket intresse och tid för att få till bra utbildningar för blivande jh-domare. Har under många år suttit i Junior Handlingkommittén och senare Handlingkommittén.
  49. Torbjörn Skaar, Svenska Kennelklubben och Handlingkommittén 2012. Är precis som för Cindy Pettersson exteriördomare med stort intresse för junior handlingsporten. Och Torbjörn har under många år varit ledamot i de kommittéer som haft ansvar för junior handling. Fram till 2008 var det Svenska Kennelklubben som var huvudman för sporten och redan på tiden var engagemanget för unga utställnings- och handlingintresserade ungdomar stor hos Torbjörn.
  50. Henrietta Nilsson, Lund 2013. Henriette har under några år varit mycket aktiv och drivande i Lunds Hundungdom där hon bland annat brinner för samarbete med andra lokalklubbar och hundklubbar. För Henrietta är det viktigt att alla känner sig välkomna på klubben och att man ställer upp både för varandra och för sin klubb. Förutom engagemanget i Lunds Hundungdom har hon suttit i styrelsen för Skåne-Blekinge distriktet och suttit i vår centrala valberedning.
  51. Alba Sand, Stockholm 2013. Alba är och har varit engagerad på Stockholms Hundungdom under flera år men också i Östra Svealands distriktet och några centrala uppdrag. Maken till envis person får man leta efter – det här är en person som vet att hinder går att ta sig runt och inte ger upp i första taget. En idéspruta med stora ambitioner, som har förmågan att få med andra på tåget. En sådan person som kan väcka engagemang även för de mindre roliga delarna av föreningsarbetet och som sätter värde i att göra ett bra jobb på gräsrotsnivå.
  52. Emelie Moberg, Hässleholm 2014. Emelie har varit medlem i många år, men har ofta verkat i det fördolda - men alltid för alla medlemmars bästa för ögonen. Emelie har verkat som en mycket aktiv instruktör på klubben och har alltid stöttat både nuvarande och “gamla” kursare med uppmuntran när det behövs på tävlingsplanen. Emelie har varit aktiv både i lokal- och distriktsstyrelse, och framförallt på lokal nivå har hon gjort en stor skillnad.
  53. Nina Lindström, Piteå 2014. Nina har varit förbundsordförande och under en lång rad av år har hon varit engagerad i sporten freestyle, både som medlem i arbetsgrupper och kommittéer likväl som domare.Hon har också varit en del av lägerledningen under Rikslägret.
  54. Moa Källström, Gävle 2015. Moa var aktiv i lokalklubben i Gävle under flera år och blev invald till UR. Moa har med sina border terriers tävlat och tränat i flera hundsporter och verkade alltid genuint nyfiken på allting och att lära sig mer. Moa satt under ganska många år som ordförande i UR och under den tiden fanns hon med på de flesta centrala aktiviteter såsom Riksläger, Ungdoms SM och utbildningar av alla de slag. Trots att ordförandeskapet borde ha räckt som arbete fanns engagemanget för lokalklubben kvar hela tiden. Moa tog också initiativ till Sveriges Hundungdom och Studiefrämjandet deltog i Musikhjälpens insamling under Stockholm Hundmässa, inte bara en gång utan två gånger, med hjälp av en flashmob.
  55. Nathalie Kovaleff Malmenstedt, Uppsala 2015. Nathalie har lagt – och lägger ned mycket jobb – på det mesta som behöver göras i klubben, både i det stora och det lilla. Under Nathalies tid i klubben har bland annat ett fullskaligt Ungdoms SM genomförts med Uppsala Hundungdom som arrangör (2014). Nathalie beskrivs som en ovärderlig tillgång för sin lokalklubb.
  56. Anna Rabe, Stockholm 2016. Anna har under flera år arbetat på olika poster inom lokalklubben men även inom Östra Svealands distrikt. Det som kännetecknar Anna är att hon är en person som alltid – utan tvekan – ställer upp när det behövs. Hon kanske inte är den som syns och hörs mest, men hon finns alltid där med kloka synpunkter och hugger tag i det som behövs och har dessutom både kunskap och erfarenhet att kunna lösa många frågor alltifrån sådana av teknisk art till logistik. Med sitt lugn och värme är hon en stor tillgång i alla sammanhang i lokalklubben och distriktet.
  57. Daniel Persson, Handlingkommittén 2018. Daniel är en person som brinner för ungdomar och deras utveckling. Han har under sin tid i Handlingkommittén byggt broar och skapat samarbete mellan Sveriges Hundungdom och SKK länsklubbar. Hans ambition är att både tävlande och hundar ska trivas runt handlingringen. Med stort engagemang och mycket arbete är han en tillgång för både Handlingkommittén och organisationen.
  58. Elin Viklund, Stockholm 2018. Elin har under flera år varit aktiv med egna hundar inom sin lokala Hundungdomsklubb. Trots det har hon med glädje arbetat som både ledare och styrelsefunktionär. Hennes engagemang för att klubbens och distriktets (Östra Svealand) medlemmar ska kunna delta i kurser, aktiviteter och tävlingar är hela tiden stort. Hon brinner för att Hundungdomar ska kunna utvecklas både inom hundträning och som dugliga funktionärer. Det har bidragit till att höja kvaliteten hos klubbens/distriktets ledare och instruktörer.
  59. Frida Öholm, Gävle 2019. Frida är en förebild om hur en äkta eldsjäl ter sig inom den ideella verksamheten. Hon är någon som alltid ställer upp för sin lokalklubb oavsett om det gäller en liten städdag eller att dra ett tungt lass under Ungdoms-SM. Oavsett vad än de yngre i lokalklubben vill arrangera så ställer hen upp i någon form. Hon är även den som ställer upp och skyddar ungdomarna, tar de om ryggen och hjälper dem att lösa konflikter. Som i sitt instruktörsmannaskap väljer att ta med ungdomarna i sin bil för att hjälpa dem ta sig till klubben eller till sin första tävling när de annars kanske inte själva skulle vågat sig ut på tävling eller inte har en förälder som alltid ställer upp. Allt detta har personen tidigare gjort inom hundungdoms styrelse men även fortsatt med när hon lämnade hundungdomsklubben och gått över till nästa steg i livet.
  60. Helen Berggren, Handlingkommittén 2019. Helens engagemang har bidragit till ett enormt lyft inom handlingkommittén men även handlingsporten i sig. Genom att vidareutveckla sitt tidiga engagemang som tävlande och föra det vidare inom kommittén har hon breddat kommitténs verksamhet genom nytänkande och med en oerhörd drivkraft. Genom hennes trygga ledarskap och stora kunskaper har hon även skapat ett enormt förtroende bland såväl tävlande som föräldrar, som åskådare och arrangörer. Förutom hennes enorma insats inom det organisatoriska i kommittén har hon även varit coach för det Svenska landslaget inom Junior handling och hjälpt landslaget nå diverse medaljer och priser.
  61. Beatrice Utterström, Uppsala 2020. Denna maskotnålsmottagare brinner för både hundar och föreningar. Hon har under sin tid i sin hundungdom anordnat mängder av tävlingar, kurser och andra aktiviteter. Hon har värnat om samarbetet med den lokala brukshundklubben och hon har peppat och stöttas nya som gamla medlemmar i vått och torrt. Denna person ställer upp mot orättvisor och värnar om ungdomarnas bästa. Vilket uppdrag hon än får, tar hon det på största allvar oavsett vilka livsförändringar hon själv står inför. Vad det än rör gör personen allt för att bidra med kunskap, inspiration och pepp. 
  62. Birgitta "Gittan" Nilsson, Hässleholm 2020. Årets Maskotnålsmottagare är en föreningsmänniska ut i fingerspetsarna, som värnar starkt om barn- och ungdomsverksamheten i sin klubb och hållit kurser för barn med hund många gånger. Hon är en betydelsefull person för klubbens gemenskap och bidrar med att få nya medlemmar att känna sig välkomna, sedda och engagerade i klubbens verksamhet. Denna person är en riktig klippa för sin klubb sedan många år, hennes engagemang visar sig genom att hjälpa styrelsen att hålla koll på stadgar och möten, genom goda kontakter med utbildningskommitén och Studiefrämjandet och hon ser även till att klubbens lokal är i fint skick och brinner för att få ut tidningsartiklar om sina klubbmedlemmar och deras framgångar. 
  63. Anna Höök, Stockholm 2021. Årets Maskotnålsmottagare har under många år varit aktiv med sina hundar och engagerad i föreningslivet. Hon har haft flera styrelseposter både i sin lokalklubb och på distriktsnivå. När klubben aktivitetsnivå har dalat har hon alltid kommit med glada tillrop och spritt en glädje till sina övriga styrelsekollegor och tillsammans med dem skapat en härlig känsla för såväl kursdeltagare som andra aktiva och med det lyckats vända klubben. Hon har ett fantastiskt driv och ställer alltid upp för sin klubb genom att vara en mångsidig instruktör och medplanerare vid ett gemensamt anordnat Ungdoms-SM. Hon är en kreativ och lösningsorienterad ledare som inspirerat många. Maskotnål nr 63 går till Anna Höök, kassör i Stockholms Hundungdom, ledamot i Östra Svealands distrikt och suppleant i Ungdomsrådet.
  64. Robyn Åhlin, Gotland 2022. Denna person har varit aktiv med hund i många år. Den lokala Hundungdomsklubben lades ner under en period men 2021 blev klubben återigen aktiv. Denna person har hjälpt till att få ordning på allt från uppstart av bankkonto till redovisningar samt tagit en styrelsepost för att hjälpa den nya styrelsen. Personen anordnar hundträffar och träningstillfällen och även i motvind kämpar personen vidare. Utöver sitt styrelseuppdrag i den lokala Hundungdomsklubben har även personen tagit en styrelseplats i en lokal Brukshundklubb för att bygga broar mellan klubbarna och fånga upp ungdomarna.
  65. Mats Larsson, Östra Svealand 2022. Denna person har under decennier stöttat och bidragit med sitt engagemang till klubb- och distriktsverksamheten. Stadig och pålitlig har personen funnits för oräkneliga styrelser och med sitt trevliga humör och personlighet varit en sann glädje att jobba med. Personen besitter ett oerhört lugn och har dessutom en stor kunskap om styrelsearbete och om klubben som har varit ovärderliga, speciellt i stunder av tafatthet och desperation. Dennes tålamod och stöd har flera gånger varit en avgörande faktor i distriktets fortsatta arbete och aktivitet.­­­­­
  66. Klara Wallman, Linköpings Hundungdom 2023. Denna Maskotnålsmottagare har under lång tid engagerat sig i Sveriges Hundungdom. Klara ser alla och formar dem till att bli framtidens bästa hundförare. Efter Klaras arbete i Ungdomsrådet har hon fortsatt sitt engagemang genom att ha en informationsdag om hur det är att driva en hundhall och varit freestyleinstruktör på träningslägret som bedrivs tillsammans med SBK. Under lång tid har Klara även varit ett självklart ansikte att träffa under vårt årliga Riksläger, som ledare, lägerförälder och föreläsare. Under många år har hon alltså varit en intro-person till organisationen. Med ett fortsatt stort engagemang och glädje är Klara Wallman, Linköpings Hundungdom, en solklar mottagare av Maskotnål nr 66.
  67. Elin Brodin, Gävle Hundungdom 2023. Denna Maskotnålsmottagare har under lång tid varit aktiv i sin hundungdomsklubb, först som deltagare och senare som ledare och i styrelsen. Under sin tid har Elin inspirerat och peppat unga och deras hundar till att hålla på med bl.a. agility och intresset har brunnit så starkt att hon 2018 åkte som ledare för juniorlandslaget i agility. Elin har också anordnat Ungdoms-SM tillsammans med sin klubb. Utöver sitt engagemang på lokal nivå har hon även varit ett solklart ansikte att se under Rikslägret, både som ledare och lägerförälder, där hon blivit en uppskattad och rutinerad ledare. Elins intresse för Rikslägret har brunnit vidare då hon hjälpt till med planeringen av Rikslägret 2023. Om inte detta vore nog för en Maskotnål, så har hon också varit en grundpelare i Ungdomsrådet, varav de sista åren som ordförande. Där har hon främjat det goda samarbetet med andra hundklubbar och varit en strålande representant för Sveriges Hundungdom. Utöver denna outstanding meritlista inom Hundungdom, så är Elin nu en del av valberedningen och hjälper återigen till att bygga framtida hund-Sverige. Ingen har någonsin en tråkig stund med henne i närheten och Elin är en medlem som har gjort ungefär allt som Sveriges Hundungdom har att erbjuda. Vi tycker med denna motivering att Elin Brodin, Gävle Hundungdom, är en självklar mottagare av Maskotnål nr 67.
  68. Sophia Bartholomew, Handlingkommittén & Luleå Hundungdom 2024. Denna person är en verklig eldsjäl inom Sveriges Hundungdom, som arbetar för att barn och ungdomar ska få möjligheten att utveckla sitt intresse tillsammans med hund. Hennes engagemang sträcker sig även utanför Sveriges gränser, bland annat representerar hon Sverige i Nordisk Kennelunionens ungdomskommitté. Som landslagscoach för Sveriges Hundungdom har hon framgångsrikt lett och inspirerat unga talanger. Hon har även en viktig roll i Sveriges Hundungdoms Handlingkommitté och deltar aktivt i flera arbetsgrupper där hennes insatser har varit och är ovärderliga. Att hon samtidigt klarar av heltidsstudier gör hennes insatser än mer imponerande. Hennes nästa stora uppdrag är på Stockholm Hundmässa, där hennes engagemang och erfarenhet kommer att bidra till att göra evenemanget minnesvärt för alla deltagare. Med stolthet delar vi ut Maskotnål nr 68 till Sophia Bartholomew.
  69. Erika Andersson, Siljans Hundungdom 2024. Denna maskotnålmottagare är en inspiration för sin lokalklubbs medlemmar, en omtyckt instruktör och en driven styrelsemedlem som är en stark pelare i sin lokalklubbs styrelse. Hon är en person som alltid är öppen för att prova nya aktiviteter inom hundvärlden och har ett genuint intresse för många olika hundtyper, stora som små. Som instruktör håller hon kurser som ger toppbetyg på deltagarnas kursutvärdering. När det dyker upp ungdomar på klubben utan hund, så tvekar hon aldrig med att låna ut hundar ur sin egen flock, så alla kan delta på klubbens träningar. Denna inbitna hundmänniska har roddat som styrelseledamot ända sedan hennes lokalklubb bildades 2018 och fortsätter göra det med samma entusiasm och enligt devisen att man kan göra saker bra, utan att göra det svårt. Maskotnål nr 69 tilldelas Erika Andersson, Siljans Hundungdom.