Nytt protokoll från Avelskommittén

Nyheter
Avel & uppfödning

På Avelskommitténs senaste möte fattades bland annat beslut om ett inkorsningsprojekt för field spaniel samt hälsoprogram för welsh corgi cardigan och welsh corgi pembroke. Nu kan du läsa protokollet från mötet.

Läs bland annat om: 

  • Avelskommittén godkände ett inkorsningsprojekt avseende ökad genetisk variation hos field spaniel.
  • Kommittén fastställde förslaget gällande sammansättningen av arbetsgruppen för rashundars sundhet, AG-RS
  • Kommittén beslutade att, efter flera års arbete med Svenska Welsh Corgi Klubben, införa hälsoprogram på nivå 2 (krav på centralt registrerat resultat) för HD för welsh corgi cardigan samt welsh corgi pembroke från och med 1 januari 2025. 

Läs hela protokollet

Avelskommittén, protokoll 2-2024 (pdf)