Ringsekreterare

För att bedömningen på en utställning ska fungera på ett tillfredsställande sätt har du som ringsekreterare en nyckelroll. Den arbetsinsats som du och dina cirka 1 500 kollegor gör har stor betydelse för hur såväl utställare, domare och publik ska uppleva utställningsdagen.

ringsekreterare pratar med domare på hundutställning

Du är ansiktet utåt – SKKs ambassadör – gentemot utställare, domare och inte att förglömma, publiken. Som ringsekreterare ska du dessutom vara ”bäst på” SKKs utställnings- och championatregler och du ska i alla lägen tänka på att ge god service. För att hjälpa dig i ditt arbete har vi här samlat information, regelverk och blanketter som du kan behöva.

VILKA LÄNKAR SKA MED? 

Relaterade sidor

 • Regler för ringsekreterare

  Här kan du läsa om de regler och riktlinjer som gäller för ringsekreterare. Reglerna för ringsekreterare bestäms av SKKs utställningskommitté, och gäller från och med 1 januari 2022.

  Läs mer
 • Dokument för ringsekreterare

  Här har vi samlat dokument och blanketter för dig som är ringsekreterare.

  Läs mer
 • Utbilda dig till ringsekreterare

  Det finns alltid ett stort behov av duktiga ringsekreterare. Om du tror att det kan vara något för dig kan du anmäla dig till en kurs. Det är länsklubbarna som anordnar ringsekreterarutbildningar så kolla med din länsklubb när de planerar hålla nästa utbildning.

  Läs mer
 • Engelska för ringsekreterare – distanskurs

  Vill du arbeta som ringsekreterare för utländska domare men känner dig osäker på om du har tillräckliga kunskaper i engelska? Då är Svenska Kennelklubbens självstudiekurs i engelska för ringsekreterare kursen för dig. Du kan börja den direkt när du köpt den.

  Läs mer
 • Arvoden & ersättningar

  Visste du att du har rätt till ersättning när du är ute på funktionärsuppdrag? Här hittar du de senaste ersättningsbeloppen för de inrekesresor som du gör i egenskap av funktionär inom SKK.

  Aktuella belopp