BPH-funktionär

Inom BPH, Beteende- och personlighetsbeskrivning hund, finns tre funktionärsgrupper: beskrivare, testledare och figuranter. Som BPH-funktionär har du en nyckelroll i utvärderingen av våra hundrasers mentalitet, ett arbete som i förlängningen bidrar till en sundare hundavel och ett ökat hänsynstagande till mentalitet i avelsarbetet.

Glad miniature american shepherd slickar figurant i ansiktet efter genomfört BPH-moment.
Fotograf Åsa Lindholm

Lyfta fram BPH på klubbens webbplats?

De här fem annonserna för BPH i olika format kan du ladda ned och använda på klubbens webbplats.

BPH – annonser för webben

BPH-app

Vi har utvecklat en så kallad BPH-app för att underlätta resultatregistreringen vid Beteende- och Personlighetsbeskrivning Hund, BPH. Med hjälp av appen och en surfplatta kan behöriga användare enkelt lägga in data på hundar, protokollet från beskrivningen och rapportera upp till SKK. För att kunna ladda ner och använda BPH-appen måste du genomgått BPH-funktionärsutbildning hos SKK.

Läs mer om BPH-appen

Ping Pong

Gå direkt till lärplattformen Ping Pong

Relaterade sidor

 • Dokument för BPH-funktionärer

  Här finner du som är arrangör av Beteende- och personlighetsbeskrivning Hund eller fungerar som BPH-funktionär den handfull dokument som ligger till grund för ditt arbete.

  Läs mer
 • Lathund för BPH-arrangörer

  Intresset för Svenska Kennelklubbens Beteende- och personlighetsbeskrivning hund, BPH, fortsätter att växa och antalet arrangörer ökar. Här kan du läsa om vilka krav som ställs på dig som redan idag arrangerar BPH eller funderar på att göra det i framtiden.

  Läs mer
 • BPH-app

  BPH-appen är utvecklad av Svenska Kennelklubben, SKK, för att underlätta resultatregistreringen vid Beteende- och personlighetsbeskrivning för hund, BPH. Med appen kan behöriga användare ladda ned data från SKKs hunddatabas, registrera resultat under beskrivningen samt digitalt ladda upp resultatet från den färdiga beskrivningen till SKK.

  Läs mer
 • Äldre BPH-dokument

  Det omfattande arbetet med att ta fram BPH har pågått under flera år. På den här sidan har vi samlat några av de dokument som utarbetades i den processen.

  Läs mer