Exteriördomarkommittén

Exteriördomarkommittén, EDK, är den centrala kommitté som på Centralstyrelsens uppdrag handlägger frågor som rör exteriördomare.

Hund hanteras på bordet av exteriördomare.
Fotograf Jenny Jurnelius

Exteriördomarkommittén beslutar om de regelverk som reglerar exteriördomarens uppdrag och auktoriserar Svenska Kennelklubbens exteriördomare. Det är med andra ord den kommitté som är viktigast att hålla koll på för dig som är exteriördomare. Inom kommittén finns även en Standardgrupp som fastställer nya standarder vilket förstås är av intresse för dig som är exteriördomare. Men det finns det fler kommittéer som beslutar om frågor som berör exteriördomare.

Utställningskommittén beslutar bland annat om de utställningsregler som finns att följa samt om praktiska frågor som rör utställningsarrangemang.

Vill du läsa mer om Exteriördomarkommittén?

Via länken nedan kan du ta del av bland annat mötesdatum, delegeringsordning, ledamöter och protokoll.

Mer information om Exteriördomarkommittén

Kontakta Exteriördomarkommittén

E-post: edk@skk.se
Telefon: 08-795 30 00

Svenska Kennelklubbens Exteriördomarkommitté
Boa Strandberg
Box 771
191 27 Sollentuna

Relaterade sidor

 • Upprätta domarkompendium

  Ett domarkompendium för exteriördomare (tidigare kallat raskompendium) är ett komplement till rasstandarden. Vi har tagit fram en enkel guide för att underlätta klubbarnas arbete med att revidera ett domarkompendium för en ras, alternativt skapa ett nytt. Ladda ned den genom att klicka på länken nedan.

  Läs mer
 • Regler för domarstipendium

  Svenska Kennelklubbens Centralstyrelse har beslutat att resestipendier ska kunna utgå till svenska utställningsdomare.

  Läs mer
 • Honnörsdomare

  För att kunna erbjuda Svenska Kennelklubbens, SKKs, trotjänare bland utställningsdomarna en förtjänt avslutning på karriären, som ofta varit lång och mycket betydelsefull, har SKK infört utmärkelsen honnörsdomare.

  Läs mer
 • Specialklubbars yttranden

  När en exteriördomare vill vidareutbilda sig på nya raser – utöka sitt rasregister – ska domaren skicka formell en förfrågan med presentation av sig själv till den specialklubb eller avtalsanslutna klubb som har rasansvaret för aktuell ras.

  Läs mer
 • Nyhetsbrev

  Exteriördomarkommittén skickar ut nyhetsbrev via e-post till dig som är auktoriserad exteriördomare inom Svenska Kennelklubben.

  Läs mer