Inkorsningsprojekt eller blandrasavel?

Nyheter
Uppfödning

Vad är egentligen skillnaden mellan ett inkorsningsprojekt och blandrasavel? Ja, det reder vi ut på ett webbinarium den 14 maj.

Intresset för inkorsning har ökat och alltfler klubbar ansöker till SKKs avelskommitté om att få genomföra korsningsprojekt för att komma tillrätta med olika hälsoproblem och öka den genetiska variationen i rasen.

Under kvällens webbinarium berättar SKKs genetiskt sakkunniga Sofia Malm Persson hur ett korsningsprojekt kan läggas upp och vad som är skillnaden mellan organiserade korsningsprojekt och blandrasavel. Cavaliersällskapets ordförande Kari Sundqvist är med och berättar om den klubbens erfarenheter från det pågående korsningsprojektet för cavalier king charles spaniel.

Efter föreläsningen finns gott om tid att ställa frågor till de båda föreläsarna.

Webbinariet är gratis men antalet platser är begränsat.

✅ Var? Distans via Zoom

✅ När? 14 maj 19.00, incheckning från 18.30

Se webbinariet i Zoom