Hundsport Special

Facktidningen Hundsport Special vänder sig till dig som är uppfödare eller har ett djupare intresse för hundavel, genetik, medicin och liknande.

Omslagsbilder från tidningen Hundsport Special

Tidningen finansieras gemensamt av Svenska Kennelklubben och länsklubbarna.Den ägnar stort utrymme åt frågor som rör avel och fördjupar sig i uppfödar- och hälsorelaterade ämnen. Vi följer klubbarnas arbete med de rasspecifika avelsstrategierna, RAS, och berättar vad som händer i fråga om exteriöra överdrifter, SRD.

I Hundsport Special kan du också läsa om de regler och bestämmelser som är viktiga för uppfödare att känna till, vi förklarar de juridiska aspekterna på ett begripligt sätt. Vi tar även upp vanliga sjukdomar hos hundar och skriver om diagnoser, symtom, behandlingar och om den senaste veterinärmedicinska forskningen. I så gott som varje nummer intervjuas en intressant person från hundvärlden, exempelvis en domare, forskare eller framgångsrik uppfödare.

Hundsport Special gör också nedslag i hundhistorien och rymmer andra lättsammare inslag. Här hittar den kunskapstörstande helt enkelt lite mer!

Utgivning av Hundsport Special 2024

Nr 1 20 mars
Nr 2 30 april
Nr 3 7 augusti
Nr 4 6 november

Läs mer

Du som är uppfödare får automatiskt Hundsport Special utan kostnad om du har registrerat ett nytt kennelnamn under året eller har ett registrerat kennelnamn sedan tidigare och haft minst en kull de senaste fem åren. Ingen anmälan behöver göras, tidningen skickas automatiskt till dig.

Du som får tidningen Hundsport med posten kan läsa Svenska Kennelklubbens uppfödartidning, Hundsport Special, direkt i din dator, surfplatta eller mobil. Hur du gör? Det är enkelt! På sidan Om Svenska Kennelklubben i tidningen Hundsport hittar du information om hur du gör för att läsa tidningen digitalt. 

Den senaste läsvärdesundersökningen gjordes i samband med att Hundsport Special 4 2021 gavs ut. Du kan läsa resultatet i sin helhet via länkarna nedan. 

Hundsport Special 4 2021- resultatrapport

Vill du ta en närmare titt på innehållet i Hundsport Special? Klicka in på länken nedan för att ta del av några av de intressanta och angelägna artiklar som har publicerats i tidningen.

Provläs våra tidningar

Prenumerera på Hundsport Special

Är du inte uppfödare (eller är uppfödare men inte uppfyller ovanstående kriterier) kan du prenumerera på tidningen. Mejla ditt namn, adress, telefonnummer och personnummer/medlemsnummer till SKKs medlemsservice. Ange i ämnesraden att det gäller Hundsport Special. Du hittar kontaktuppgifterna nedan.

Vad kostar det att prenumerera? 

Hundsport Special, prenumeration – 300 kronor/år

2–3 veckor efter vi har fått din anmälan får du ett välkomstbrev tillsammans med ett inbetalningskort via posten.

Kontakta Medlemsservice

Vi finns här för att svara på alla dina frågor om medlemskap och prenumeration av tidningen Hundsport.

Telefon: 08-795 33 44
E-post: medlem@skk.se