Klubbar inom SKK-organisationen

Det finns en klubb för alla – oavsett hur ditt liv med hund ser ut. Är du intresserad av hundsport, eller klappar ditt hjärta lite extra för en särskild hundras? Här berättar vi vilka olika typer av klubbar som ryms inom organisationen, och hur du hittar rätt klubb för dig.

Kvinna på en äng med två glada hundar

Länsklubbar

Som medlem i en av våra 25 länsklubbar kan du delta i olika aktiviteter som din klubb arrangerar, såsom gemensamma hundpromenader, kurser, ringträningar, utbildningar och föreläsningar. Du får dessutom tidningen Hundsport och en rad andra medlemsförmåner. 

Lär mer om medlemskap i länsklubb

Lokala kennelklubbar

Som medlem i en lokal kennelklubb kan du delta i aktiviteter för dig och din hund i ditt närområde, så som kurser, tävlingar och temakvällar. Många lokala kennelklubbar anordnar även gemensamma hundpromenader, "prova på"-tillfällen och intressanta föreläsningar. Du hittar lokala kennelklubbar i vår medlemsguide. 

Hitta din lokala kennelklubb i medlemsguiden

Ras- och specialklubbar

Klappar ditt hjärta lite extra för en speciell hundras? Då kan ett medlemskap i en rasklubb eller specialklubb vara något för dig.

Det finns många olika specialklubbar inom Svenska Kennelklubben, till exempel för brukshundar, fågelhundar och dvärghundar. Nästan alla hundraser har dessutom en egen rasklubb.

Som medlem i en specialklubb har du möjlighet att delta på träffar, kurser, utställningar och prov speciellt inriktade mot den eller de raser klubben har ansvar för. 

Många specialklubbar ger också ut en medlemstidning med extra fokus på klubbens verksamhet och deras hundraser. Ta kontakt med den klubb du är intresserad av att gå med i, de kan ge mer information vad som gäller för just dem.

Vill du ta reda på vilken eller vilka klubbar som din hundras tillhör, gå in på vår Medlemsguide och sök på din ras. Där får du också mer information om medlemskap och verksamheten i de olika klubbarna. 

Till Medlemsguiden

Verksamhetsklubbar

Om du vill hänga med i vad som händer i olika hundsporter, är en verksamhetsklubb något för dig! Klubben ansvarar för, håller utbildningar och arrangerar tävlingar/prov i olika hundsporter.

Vissa verksamhetsklubbar riktar sig till samtliga hundraser medan andra vänder sig till några utvalda hundraser. 

I vår medlemsguide kan du läsa mer om verksamhetsklubbarna och hur du blir medlem. 

Till Medlemsguiden 

Sveriges Hundungdom

Sveriges Hundungdom är klubben för dig som är mellan 6 och 25 år. Som medlem kan du gå kurser, träffa andra hundintresserade och tävla med din hund, eller bara ha kul tillsammans!

Det spelar ingen roll vilken hundras du har, eller vilken hundsport du är intresserad av. Det har heller ingen betydelse om du är nybörjare eller har haft hund i hela ditt liv. Och du är förresten lika välkommen som medlem även om du inte har hund! 

Välkommen till Sveriges Hundungdom 

Förmåner för alla medlemmar

Som medlem i en klubb har du även andra förmåner. Genom SKKs kansli har du tillgång till fri rådgivning i alla slags hundfrågor – från allmänna skötselråd till juridiska problem. Som medlem köper du också våra klubbartiklar, speciellt framtagna för SKK, till 20 % lägre pris.