Det här gäller utomlands

Det är roligt att resa utomlands för att tävla eller ställa ut sin hund. Du hittar information om tävlingarna och utställningarna hos respektive land. Kom ihåg att ta reda på vilka krav och regler som finns i respektive land och för resa mellan länderna, och inte minst vad som krävs för att komma tillbaka till Sverige.

Ställ ut din hund utomlands

Innan du åker 

Det är några saker du särskilt bör känna till innan du åker utanför Sveriges gränser med din hund.

  • Alla länder har olika krav för utställning, vaccinering, in- och utförsel över gränserna med mera. Kontrollera alltid noga vad som gäller för det land du ska besöka innan du bestämmer dig för att lämna Sverige.
  • Några länder har förbud mot vissa hundraser och även särskilda regler på hur hunden ska hållas i samhället. Kontrollera med respektive lands ambassad och kennelklubb vad som gäller.

Utställningar utomlands

Det arrangeras årligen många internationella hundutställningar runt om i världen. På den internationella Kennelorganisationen FCIs webbplats finns alla internationella hundutställningar som arrangeras. Där finns även lista med alla länders kennelklubbar. Välj vilket land du vill besöka och hitta mer information på deras webbplats om vilka utställningar du kan delta på.

Följande kennelklubbar arrangerar Nordisk vinnarutställning runt om i Norden: