Betala med e-faktura eller Kivra

Till nästa medlemsavi: Beställ e-faktura via din internetbank och få din faktura digitalt istället för hem i brevlådan. Om du inte valt e-faktura men är ansluten till Kivra får du fakturan via Kivra. Har du inte dessa digitala alternativ så skickas medlemsavin via post. De digitala alternativen gör det smidigt för dig och är snällare mot miljön.

E-faktura

För att slippa få inbetalningskort/medlemsbevis via brevlådan, kan du nu istället få en e-faktura från SKK direkt via din bank.

Gör så här:

  1. Logga in på din internetbank
  2. Gå till den sida på din internetbank där du kan lägga till betalningsmottagare
  3. Sök efter Svenska Kennelklubben eller ange plusgiro-/bankgironummer och lägg till som mottagare
  4. Välj tjänst
  5. Signera och godkänn

Det kan variera hur du ska göra mellan olika banker. Lyckas du inte få till e-tjänsten, rekommenderar vi att du kontaktar din bank för hjälp.

När får jag e-faktura från SKK?

Du får en e-faktura då du behöver förnya ditt medlemskap i en klubb som SKK administrerar.

Beroende på när du lägger in beställningen av e-faktura, kan processen med en pappersfaktura för innevarande period redan påbörjats. Om det händer, får du en e-faktura nästa gång.

Tips! Ta en skärmdump på ditt medlemsbevis som finns i e-fakturan och ha alltid med dig medlemskortet i mobilen eller skriv ut det, praktiskt och smidigt!

Vad är e-faktura?

Med en e-faktura betalar du smidigt via din bank. Du får avisering via banken om att det finns en faktura att betala och du godkänner varje enskild betalning.
OBS! det är alltså inte ett sk autogiro, där det finns en fullmakt att dra pengar från ett konto. Du måste själva fortfarande godkänna en betalning via e-fakturan innan pengarna dras från bankkontot.