Boka BPH för din kull

Drar det ihop sig till ditt kennelläger? Eller funderar du på en aktivitet för valpköparna? Som uppfödare har du möjlighet att boka ett BPH för hela kullen. Valpköparna får lära sig mer om hur deras hundar reagerar i olika situationer samtidigt som du får en uppfattning om valparnas personlighet.

broholmer leker under BPH-beskrivning
Foto: Åsa Lindholm

Det är roligt, intressant och värdefullt att se kullsyskonen på BPH vid ett och samma tillfälle. Idag finns drygt 30 banor landet runt.

Så här går det till:

  • Kontakta den BPH-arrangör som ligger nära dig och gör upp om lämpligt datum och upplägg. Var ute i god tid!
  • Informera dina valpköpare om datum och tid. Har du redan i samband med att valpen såldes till sin nya familj informerat om att du vill utvärdera valpens egenskaper efter att valpen fyllt 1 år är valpköparen beredd när du hör av dig.
  • Samla ihop alla uppgifter från din kull och hundarnas ägare som din BPH-arrangör behöver och mejla informationen sammanställt till BPH-arrangören.
  • Efter klartecken från arrangören betalar du in anmälningsavgifterna som du samlat in från valpköparna.
  • Arrangören skickar ut PM till dig och alla startande ett par veckor innan BPH-dagen.
  • Ett par dagar efter BPH-dagen finns kullens BPH sammanställt i SKKs e-tjänst Avelsdata. Har du flera kullar efter ett avelsdjur kanske du kan se en röd tråd utifrån deras BPH-resultat? Du kan såklart också titta på varje enskild hunds BPH-resultat.

Lycka till med din BPH-dag!