Ett snällare Hundsverige

Hundägare är ofta noga med att hunden ska uppföra sig väl och hålla god ton, men hur är det med oss själva? Svenska Kennelklubben, Agria Djurförsäkring och Fredrik Steen har tillsammans tagit fram fem ledstjärnor för ett snällare samtalsklimat i Hundsverige.

Kärleken till hunden förenar oss som valt att dela livet med människans bästa vän. Ändå kan tonen mellan oss ibland bli hård. Kanske för att vi brinner starkt för våra hundars bästa? Bakom skärmen går det fort att uttrycka sig och ibland är det lätt att glömma bort att det vi skriver kan såra någon.

⭐️ Skäll inte

Alla förtjänar ett trevligt bemötande. Formulera dig schysst när du tilltalar en annan hundägare, veterinär eller hundföretagare.

⭐️ Tänk efter före

Självklart får du uttrycka din åsikt, men hejda din första impuls och räkna till tre. Läs det du skrivit högt för dig själv. Skulle du formulerat dig likadant till någon som stod framför dig?

⭐️ Var snäll

Se upp med skärpan. Precis som hundar har vi människor olika temperament och personlighet. Blir du lätt irriterad? Låt inte irritationen ta över utan behåll din vänliga ton. 

⭐️ Utgå från att andra menar väl

Ibland är det svårt att förstå varför hunden reser ragg. På samma sätt kan det vara svårt att tolka tonen i en skriftlig kommentar. Ta för vana att ”snälltolka” det andra säger.

⭐️ Scrolla vidare

Har du inget hjälpsamt eller konstruktivt att bidra med i en diskussion är det helt okej att vara passiv. Det går fint att bara scrolla vidare!

Ta ställning med oss

Håller du med om att ett vänligare samtalsklimat är en bra idé? Kan du tänka dig att följa våra fem ledstjärnor, eller gör du redan det? Det är bara tillsammans som vi kan skapa ett snällare Hundsverige!