Svenska framgångar på Crufts

Nyheter
Om SKK Aktiv med hund

Det blev den svenskuppfödda Almanza Backseat Driver som tog hem Best in Show när prestigefyllda utställningen Crufts avgjordes i helgen. Baxer, som han kallas till vardags, ägs av Patrick Oware från Norge.

Almanza Backseat Driver "Baxer" är en van vinnare och är finsk, dansk och nordisk vinnare sedan tidigare samt internationell och nordisk champion. Men att ta hem Best in Show på engelska Crufts, som räknas som en av de största utställningarna i världen, är en verklig bedrift. I synnerhet om man är av engelsk ras och tävlar i gruppen Gundog, där kokurrensen är stenhård. Baxer kommer från den välmeriterade svenska kenneln Almanza som innehas av Ragnhild Ulin och Susanne Karlström. Stort grattis!

Även i gruppen Hounds blev det svenska framgångar med en tredjeplats för faraohunden Vaskurs Moni Maker Qiwidotter.

Fler resultat från Crufts