Ägarregistret DjurID.se

DjurID.se är Svenska Kennelklubbens stora ägarregister, som rymmer över en miljon hundar och katter. Här kan du läsa mer om registret och få hjälp att hitta en ägare till en bortsprungen hund eller katt. Du har väl inte missat att anmäla dig?

Katt och hund på gräsmatta

Varför ska jag ägarregistrera?

DjurID.se är Svenska Kennelklubbens ägarregister som innehåller information om över en miljon hundar och katter. Det finns flera anledningar till varför din hund eller katt också bör finnas med: 

  • Om din hund eller katt oturligt nog skulle springa bort går det att spåra ägaren via det registrerade id-numret. DjurID.se har öppet dygnet runt för bortsprungna hundar och katter. Polisen har egen inloggning till registret. DjurID.se finns även på Facebook, både för bortsprungna hundar och katter.
  • Om din hund/katt skulle springa bort vid resa inom Europa är DjurID.se kopplat till Europetnet, som är en europeisk databas. Där kan man söka på chipnummer samt hitta information om vilket register hunden eller katten är registrerad i och på så sätt få kontakt med ägaren.
  • Genom ägarregistreringen bidrar du till att öka kunskapen om hundar. Forskare, rasklubbar och andra har möjlighet att komma i kontakt med ägare och lära sig mer om hundars hälsa och beteende.
  • Som ägare kommer dina uppgifter synas på SKKs e-tjänst Hunddata om du har valt att publicera dina personuppgifter på SKKs webbplatser.
  • Vid avel eller utställning/prov utomlands kan en ägarregistrering i DjurID.se vara ett måste för dig som har hund.

Du finns väl med?

Är du osäker på om du och din hund/katt finns med i vårt ägarregister? Du kan själv kontrollera uppgifterna genom att söka via DjurID.se.

Andra register

Djurid.se – SKKs ägarregister ska inte förväxlas med Jordbruksverkets centrala register för hundar och katter. Där måste alla hundar och katter enligt svensk lag finnas registrerade. För frågor kring det statliga hund- och kattägarregistret hänvisar vi till Jordbruksverket.

Kontakta DjurID.se

Vi svarar gärna på dina frågor om Svenska Kennelklubbens ägarregister. 

Telefon: 08-795 30 50
E-post:
djurid@skk.se