Cash bäst på Stockholm Hundmässa!

Nyheter
Om SKK Aktiv med hund

Portugisiska vattenhunden Aquafortis Robel The One, även kallad Cash, slog drygt 6 000 andra hundar och tog hem titeln Best in Show på Stockholm Hundmässa 2022. Finalen dömdes av Moa Persson.

Aquafortis Robel The One är uppfödd av och ägs av Runi Kristiansen från Hvittingfoss i Norge. Han är sedan tidigare svensk, dansk, norsk, portugisisk och gibraltarchampion och dessutom svensk juniorvinnare 2018, svensk vinnare 2019 och nordisk vinnare 2019.

Efterlängtad mässa lockade 8 000 hundar

Stockholm Hundmässa var tillbaka på Älvsjömässan efter ett treårigt uppehåll till följd av pandemin. Totalt deltog ungefär 8 000 hundar på årets mässa, fördelat på 312 olika hundraser. Av dessa var ett tusental hundar där för att representera sin hundras på hundrastorget eller för att marknadsförda olika klubbar och yrkesområden.

Totalt 21 600 besökare trotsade vinterkylan och tog sig till Älvsjö.

Blågul vinnarutställning

Utställningen är en så kallad Nordic Dog show vilket betyder att hundarna tävlade om både svenska och nordiska certifikat. De bästa hundarna i varje ras, liksom de bästa juniorerna och veteranerna, tävlade även om titeln Svensk Vinnare 2022.

Dessutom stod kvalificeringar till Crufts i mars 2023 på spel. Crufts är flaggskeppsutställningen för The Kennel Club i Storbritannien och brukar dra mer än 20 000 deltagande hundar varje år.

Svenska mästerskap avgjordes

Runt 560 hundar tävlade i andra grenar, såsom agility, rallylydnad och, för första gången på Stockholm Hundmässa, nosework.

På lördagen ordnades även SM i freestyle och heelwork to music. SM-guld i heelwork to music gick till Lovisa Martinsson med border collien Signe. Lizette Olausson och border collien Lotus tog hem SM-guldet i freestyle.

På lördagen avgjordes också SM i junior handling och vinnare blev Ia Cannerheim, som även hon kvalificerade sig till att representera Sverige på Crufts 2023.

SKKs uppfödargrupp 2022

Sist men inte minst avgjordes tävlingen SKKs uppfödargrupp 2022. Vann gjorde kennel Barecho, det vill säga Helene Björkman, David Björkman och Jenny Andersson, från Sandviken som föder upp engelsk springer spaniel.

Stockholm hundmässa 2022, bilder och resultat.