Domarprofilen Dan Ericsson är död

Nyheter
Om SKK

Den välkände och uppskattade exteriördomaren och uppfödaren Dan Ericsson avled på torsdagen den 15 december efter en tids sjukdom. Dan födde bland annat upp skotsk terrier och dömde hundar över hela världen.

Dan är mest känd för sin uppfödning av skotsk terrier under kennelnamnet Raglan. Han födde tidigare upp pekingese och under den senaste tiden även labrador retriever. Dan var en av SKKs allrounddomare och dömde över hela världen. 2019 dömde Dan Best in Show på både Stockholm Hundmässa och på Crufts i England.

Dan var en internationellt högt respekterad domare med stor bredd i sina hundkunskaper, som han gärna delade med sig av.

Dan var bland annat aktiv inom Skottefederationen, ordförande i Svenska Domarföreningen, ledamot i Svenska Kynologiska Akademin och ledamot i SKKs valberedning. Dan var i mångas ögon en riktig ”hundmänniska”. Han blev 64 år. Våra tankar går till Dans familj.