Dags för Kennelfullmäktige!

Nyheter
Om SKK

I helgen samlas förtroendevalda hundentusiaster från hela Sverige i Stockholm på Kennelfullmäktige. Där väljer de ordförande och ledamöter till Centralstyrelsen, och fattar beslut om vad Svenska Kennelklubben ska arbeta med de kommande två åren.

Foto: RF Adobe Stock

Den 22–24 september hålls Kennelfullmäktige i Stockholm med delegater från Svenska Kennelklubbens länsklubbar, specialklubbar verksamhetsklubbar och Sveriges Hundungdom.

Vilka kan väljas in i styrelsen?

Valberedningens förslag på nya ledamöter hittar du i föredragningslistan liksom de förslag som kommit från klubbarna. Nomineringstiden är stängd och andra förslag kan inte lämnas under mötet.

Ett trettiotal motioner

I år har det inkommit 31 motioner från klubbarna och 11 propositioner från Centralstyrelsen som rör allt från röntgenavläsningsrutiner till ändringar av SKKs disciplinära system.

Om du är nyfiken kan du ta del av alla motioner och propositioner i föredragningslistan. Där finns även Centralstyrelsens svar på motionerna där de motiverar om de tycker motionen ska ges bifall, avslås eller om de anser att den är besvarad.

Häng med i helgen

I helgen under Kennelfullmäktige får vi se hur den nya styrelsen tar form och om Hundsverige håller med Centralstyrelsen om hur motionerna ska hanteras.

Svenska Kennelklubbens centralstyrelse har föreslagit att Kennelfullmäktige 2023 ska direktsändas. En förutsättning är dock att Kennelfullmäktiges delegater godkänner detta under punkten Arbets- och beslutsordning. Du kommer hitta sändningen på SKKs Youtube-kanal under fliken Live.

Vi börjar med lite försnack 9.45 och sänder sedan ordförandes öppningsanförande innan det är dags för beslut om sändningen. Om förslaget att direktsända röstas ned kommer du istället kunna följa händelserna på KF via Svenska Kennelklubbens Facebookkonto.

Självklart kommer du även att kunna läsa om Kennelfullmäktige här på webben, i våra medlemstidningar och så småningom i mötesprotokollet.

Läs mer

Kennelfullmäktige 2023 – föredragningslista med motioner
Svenska Kennelklubben på Facebook