Nya kennelnamn hittar du på nätet

Nyheter
Uppfödning

Från och med nu hittar du nya kennelnamn och förändringar i kennelnamn här på webben, istället för i tidningen Hundsport. Detta kommer förhoppningsvis leda till kortare handläggningstider för den som ansöker om kennelnamn.

hamiltonstövare

Nya kennelnamn kommer publiceras månadsvis, istället för åtta gånger per år som tidigare. Som medlem har du möjlighet att lämna in en eventuell protest mot dessa. Protesttiden är cirka tre veckor från publicering, men exakt datum kommer att framgå vid varje publiceringstillfälle.

På webben hittar du numera också listor över förändringar i kennelnamn, så som utträden, delägarskap och överlåtelser. 

Kortare handläggningstider

Vår förhoppning är att de nya rutinerna förkortar handläggningstiden för nya kennelnamn med hälften, vilket innebär att nyansökan handläggs inom ca tre månader.

Läs mer

Nya kennelnamn – nyligen godkända av FCI
Ändrade kennelnamn – utträden, delägarskap och överlåtelser