Championat för juniorer & veteraner

Nyheter
Om SKK Aktiv med hund

Nu kan du ansöka om titlarna Internationell juniorchampion och Internationell veteranchampion om din hund uppfyller kraven.

För att kunna ansöka om internationellt juniorchampionat, CIB-J, eller veteranchampionat, CIB-V, ska hunden ha erhållit tre internationella junior- eller veterancertifikat i tre olika länder dömda av tre olika domare.

Internationella junior- och veterancertifikat delas ut i ringen på internationell utställning till den hund som placerats på första plats med Excellent och ck i junior- respektive veteranklass. Resultatet kommer inte synas i Hunddata såsom de svenska certifikaten, utan den hund som vunnit junior eller veteranklass med Excellent och ck har också fått det internationella certifikatet.

Certifikatet ges inte till en hund som fått en annan placering, även om den först placerade redan är internationell juniorchampion, CIB-J eller internationell veteranchampion, CIB-V.

Artikel om de nya certifikaten