"Samarbetet betyder mycket för en ökad hundvälfärd och stärker vårt erbjudande till hundägarna"

Agria och Svenska Kennelklubben har hängt ihop länge, ända sedan 1964 faktiskt. Det långsiktiga samarbetet har betytt mycket för ökad djurvälfärd, säger Patrik Olsson, affärsområdeschef på Agria Djurförsäkring.

Patrik Olsson från Agra med en hund

Varför väljer ni att samarbeta med Svenska Kennelklubben? 

Samarbetet med Svenska Kennelklubben har  fördjupat förståelsen kring vikten av en sund och god hälsa hos hundar. Vi är extra stolta över Agria och SKK forskningsfond som vi tillsammans har initierat och som bidrar till sunda och fysiskt friska hundar samt ökar förståelsen för hundens roll för människan och samhället.

Att vara en partner till SKK stärker vårt varumärke och tillsammans blir vi ännu mer trovärdiga och kan driva viktiga gemensamma frågor för ett snällare hundsverige. På SKK finns också en djup och bred kompetens och våra gemensamma värderingar kring ökad seriös uppfödning av sunda, friska och trygga hundar är grunden till ett lyckat samarbete. 

Vilka frågor brinner ni på Agria för? 

Vi på Agria vet att det är både kul och svårt att ha hund samtidigt som det kan vara förenat med stora kostnader. Tillsammans med SKK vill vi hjälpa hundägarna genom att ge det stöd man behöver när din hund är sjuk eller skadad.

Vid icke livshotande situationer råder vi att först ta kontakt med oss på Agria, och genom ett samtal med en legitimerad djursjukskötare får du hjälp med att komma till rätt plats, i rätt tid och få hjälp på rätt nivå. På det sättet sparar både du som hundägare pengar och veterinärerna får tid att hjälpa dom som verkligen behöver avancerad djursjukvård.  

Kan du bjuda på någon höjdpunkt från det långa samarbetet med SKK? 

En höjdpunkt under 2023 var när vi var i Almedalen tillsammans och lyfte frågan om hur vi säkerställer tillgången till god djursjukvård för människans bästa vän. Det hade inte blivit lika tydligt och starkt utan ett samarbete med Svenska Kennelklubben.

Agria Djurförsäkring förser Sveriges djur, deras ägare och Sveriges växtodlare med flexibla försäkringslösningar.

Agria Djurförsäkring 

Mer om samarbetet

  • Agria & SKK forskningsfond

    Agria och SKK Forskningsfond är till för att främja forskning om sällskapsdjur inom områden som veterinärmedicin, genetik och etologi, men även forskning om sällskapsdjurens psykiska, sociala och ekonomiska betydelse för människan och samhället. Läs mer på fondens webbplats. 

    Läs mer
  • Agria och SKK Forskningsfond delar ut 9,6 miljoner

    Förbättrad smärtdiagnostik hos hund och kullstorlek som indikator i arbetet med genetisk mångfald. Det är några av de hundrelaterade projekt som får dela på pengarna när Agria och Svenska Kennelklubben Forskningsfond offentliggör årets utvecklingsprojekt.

    Läs mer